Sluit je ogen niet voor armoede! De uitdaging: blijf een nacht op school én blijf de hele nacht wakker. De tegenprestatie: Laat je sponsoren door familie, vrienden, bedrijven etc. Waarom? Ervaar dat een ander helpen ook heel gezellig en leerzaam kan zijn. En hé, een nacht op school is toch ook wel eens leuk?

Je school kan tijdens de nacht allerlei lessen organiseren. Variërend van een heel serieuze les tot het spelen van levend Cluedo, het volgen van een workshop djembé of sportactiviteiten. Het enige dat jij moet doen is zorgen dat je wakker blijft…

Zo doe je mee:

  1. Geef je school op en/of vraag meer informatie aan door onderstaand formulier in te vullen. Red een Kind neemt contact met je op, zodra je aanvraag binnen is. Er liggen sponsorkaarten, posters en een compleet draaiboek voor je klaar.
  2. Zoek één of een paar enthousiaste docenten die de marathon samen met jou willen organiseren.
  3. Beslis op welke datum jullie de actie willen houden en welke klassen er mee gaan doen. Om iedereen goed te kunnen informeren, moet je minimaal twee maanden van tevoren beginnen.

Hier kun je een uitleg downloaden over de opzet en uitvoering van de Nacht van Betekenis.

Youth Ambassadors

Mirthe en Gerike zijn onze Youth Ambassadors! Het zijn door de wol geverfde ‘Nacht van Betekenissers’ en ze helpen je graag met het opzetten van een Nacht bij jouw op school!

Mirthe Bakker (23) studeert verpleegkunde. Zij is al vanaf het begin betrokken bij de Nachten weet daardoor heel goed hoe het werkt. “Ik vind het altijd mooi om te zien hoe jongeren zich inzetten voor het goede doel en wat ze allemaal doen om veel sponsors te krijgen. Dat motiveert me enorm!”

Gerike van der Meulen (21) studeert academische PABO en is ook al heel wat nachten wakker gebleven voor het goede doel. “De Nacht is iets unieks. Als het je eenmaal te pakken heeft laat het je niet meer los!”