Help kinderen in armoede een handje! Stel je voor: volgende week komt de helft van jouw leerlingen niet op school omdat het oogsttijd is. Wat zou je doen? In veel landen in Afrika kunnen je collega's niet veel. Kinderen zijn hard nodig bij de oogst, en school heeft dan veel minder prioriteit. Daar willen wij graag iets aan doen! Daarom zijn we op zoek naar scholen in Nederland die gezinnen in Afrika een handje willen helpen, zodat hun kinderen gewoon naar school kunnen (blijven) gaan.

Speciaal hiervoor heeft Red een Kind het High Five actiepakket ontwikkeld: een vrolijk actiepakket voor basisscholen. Kinderen steken letterlijk hun hand uit voor hun leeftijdsgenoten in Afrika en leren tegelijk dat een ander helpen niet alleen goed en belangrijk is, maar ook leuk!

High Five is:

Leuk. Met de ‘High Five’ actie willen we kinderen leren dat een ander helpen goed en nuttig is, maar zeker ook leuk! Daarom is het materiaal vrolijk vormgegeven en stimuleert het kinderen om te ontdekken dat ze zelf een verschil kunnen maken in het leven van anderen.

Flexibel inzetbaar. Met het High Five actiepakket kun je langere tijd sparen, maar het is ook geschikt voor een korte periode bijv. een actie week of weken. Je kunt de volledige actie doen, maar net zo makkelijk een deel ervan.

Veelzijdig. Het volledige pakket bevat onder andere originele spaarkaarten, bouwpakketten, een megakleurplaat, spaargeit, vlaggetjes, handleidingen en nog veel meer. Er is een aparte versie voor de onder- en bovenbouw.

Handjes High Five

Leerzaam. Je kunt de actie starten met een lessenserie of een bijeenkomst over Afrika. Daarvoor kun je bijvoorbeeld hieronder zelf een powerpointpresentatie downloaden. Na afloop van de actie komen we graag langs om bijvoorbeeld een cheque in ontvangst te nemen en de school en de kinderen te bedanken.

Inpasbaar in uw lesprogramma. High Five bevat lesmateriaal en inspiratie voor diverse vakken. 

Voor Afrika. De opbrengst van de High Five actie gaat naar een dorpsproject van Red een Kind in Afrika. Met dit geld zet Red een Kind dorpsprogramma’s op waarin ouders samen leren zich te ontwikkelen en zo uit de armoede te groeien. Zo hoeven zij hun kinderen niet meer thuis te houden tijdens de oogst!

Je kunt hieronder geheel vrijblijvend een informatiepakket met voorbeeldmaterialen en een handleiding aanvragen, of je school natuurlijk direct aanmelden.

Smartphone High Five

Downloads

Handleiding onderbouw

Handleiding bovenbouw

Presentatie

Teksten presentatie

Voorbeeld van een bouwplaat

Voorbeeld van een kleurplaat

 

Lessen over gerechtigheid


Micha Nederland heeft een heel leuk lespakket uitgebracht voor kinderen: Micha Kids. Red een Kind heeft hier ook aan meegewerkt. Alle materialen zijn gratis te downloaden op de website van Micha Nederland.