William


William
Sponsor William

Wie is William en hoe ziet zijn leven eruit?
William zit in groep 1 van de basisschool en zijn favoriete schoolvakken zijn Engels en rekenen. Hij wil later graag docent worden. Hij vindt het leuk om te voetballen met zijn vrienden en woont met zijn moeder, zus en broertje. Zijn vader is overleden.

Het gezin van William is afhankelijk van het bewerken van een klein stuk land. Daarop verbouwen ze noten, mais, bonen en cassave, maar het levert weinig opbrengst op. De slechte oogst is een resultaat van traditionele landbouwmethoden, waardoor het gezin eenzijdige maaltijden krijgt. Soms hebben ze twee maaltijden per dag. Vanwege het lage inkomen presteren de kinderen slecht op school en stoppen ze vaak voortijdig. Dit komt niet alleen door de honger, maar ook doordat kinderen vaak lange afstanden moeten lopen, waardoor ze lessen missen.

Hoe helpt het programma?
De moeder van William is lid van een zelfhulpgroep en door het programma kan zij bij de groep sparen en lenen. Op die manier kan ze andere inkomstenbronnen genereren. Samen met de andere groepsleden krijgt ze training in moderne landbouwmethoden, waardoor er meer opbrengst komt. Zo houden ze meer over voor eigen consumptie en verkoop en kan het gezin meer gebalanceerde maaltijden eten en het schoolgeld betalen. De dorpsbewoners worden getraind op het gebied van lobbyen en voor zichzelf opkomen, waardoor ze in contact met stakeholders zelfverzekerd staan en hun rechten kunnen opeisen. Op die manier willen ze meer scholen naar het gebied brengen en het belang van onderwijs benadrukken. Ook worden kindergroepen gevormd, waarin kinderen leren over kinderrechten en het belang van spelen.
Share?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor William

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648