Familie Wandera


Wandera

Dit is het gezin van Robert en Stellah, zij zijn ouders van zeven kinden. Met het gezin leven zij in het gebied Busia, dit ligt in het westen van Kenia. Ze bezitten een stukje landbouwgrond waar zij voedsel, zoals maïs en bonen, verbouwen. Helaas was niet iedereen aanwezig op het moment dat de foto gemaakt werd.

Hoe ziet het leven van het gezin van Robert en Stellah eruit?
De familie kampt met een tekort aan water tijdens het droge seizoen. Voor water moeten zij meer dan een kilometer lopen naar een waterbron. Ook voor de kinderen kost dit extra tijd, want vaak moeten zij dit water halen, omdat hun ouders aan het werk zijn. De kinderen lopen ongeveer vijf kilometer naar school, maar in het regenseizoen is het voor hen niet mogelijk om naar school te gaan.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Het gezin van Robert en Stellah kan deelnemen aan een zelfhulpgroep, waar zij leren over duurzame en moderne landbouwtechnieken. Ook zal Red een kind helpen bij het vinden van een centrum voor gezondheid, zodat zij niet meer zo ver hoeven te lopen voor goede gezondheidszorg. De kinderen kunnen zich aansluiten in de kindergroepen waar zij trainingen volgen en ondersteund worden om naar school te gaan.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648