Maak vakopleidingen in Burundi mogelijk

Geef een vakopleiding aan een jongere in Burundi!

Na de basisschool zijn er in Burundi helaas weinig mogelijkheden voor vervolgonderwijs. Om ervoor te zorgen dat de jongeren toch werk kunnen vinden, bieden we ze graag de mogelijkheid aan van een vaktraining. Help je ook mee om vaktrainingen voor jongeren in Burundi mogelijk te maken?
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Geef een vakopleiding aan een jongere in Burundi!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648

Op zoek naar ieders talent

In verschillende landen leiden we jongeren op tot monteur, (brom)fietsmaker, meubelmaker, kleermaker of kapper. Voordat we de vakopleidingen aanbieden, onderzoeken we wat er in het gebied nodig is en hoeveel jongeren in een vakgebied kunnen worden getraind. Ze kunnen natuurlijk niet allemaal houtbewerker of kapster worden. Ook onderzoeken we samen met de jongeren wat hun talenten, vaardigheden en interesses zijn. Dus: wat kan ik en wat vind ik leuk? Lokale vakmensen worden ingezet om jongeren het vak te leren. Deze vakmensen zijn ook heel belangrijk omdat dit mogelijke werkgevers zijn van de opgeleide jongeren. We investeren daarom ook in de contacten met ondernemers die al in het gebied werken.

Een vakopleiding en vaardigheidstrainingen

Naast vakopleiding krijgen de jongeren ook vaardigheidstrainingen. Zo leren zij hoe ze een bedrijf kunnen opzetten en runnen (inkoop, boekhouding, verkoop, financiën). Ook leren ze de ‘softe’ kant van bedrijfsvoering: hoe ga ik om met leveranciers, maar ook dingen over houding en gedrag: als ik in dienst ben, kom ik elke dag.

Een toekomst voor 40 jongeren

In het project in de provincie Cibitoke in het noordwesten van Burundi willen we in 2019/2020 40 jongeren trainen. Omdat we Burundi in plattelandsgebieden werken, krijgt de helft krijgt een ‘gewone’ vakopleiding, de andere helft een agrarische. Een vakopleiding kost € 368,50 per jongere per jaar. Ongeveer 30 euro per maand. Een jongere in Burundi heeft hier levenslang profijt van.

 

Geef een vakopleiding aan een jongere in Burundi!