Uttam


Uttam
Sponsor Uttam

Uttam komt uit een erg arm gezin en zit in groep 3 van de basisschool. Hij woont met zijn ouders, broertje en zusje in een klein huis in het Gajapati-district in India. Hij speelt graag cricket met zijn vrienden in zijn vrije tijd. Hij vindt het leuk om op school sociale dingen te leren en wil later graag social worker worden.

Hoe ziet zijn leven eruit?
De vader van Uttam is dagloner en zijn moeder is huisvrouw. Zijn vader heeft geen vast inkomen en het gezin heeft veel moeilijkheden. Zijn ouders werken hard om hun gezin te onderhouden. Ze hebben vaak niet genoeg te eten en er is gebrek aan medische zorg en schoolmaterialen. In het dorp is geen gezondheidscentrum en dit is erg lastig wanneer er medische noodgevallen zijn. Ook zijn er geen goede wegen in het dorp. Daarom kunnen veel kinderen in de regentijd niet naar school, omdat de wegen te modderig zijn. Daarnaast is er geen elektriciteit.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door ons programma krijgt de vader van Uttam hulp bij het worden van metselaar, onder andere door hem expertisetrainingen te geven. Ook wordt hij aangemoedigd deel te worden van een boerengroep in het dorp, waar hij geholpen wordt in het leren van ondernemersvaardigheden. Door de leden van de groep te leren lobbyen, kunnen ze contact maken met lokale stakeholders en overheden. Hierdoor kunnen ze bijvoorbeeld irrigatiekanalen aanleggen. Uttam en zijn broertje en zusje kunnen lid worden van een kindergroep. Daarin leren ze hoe ze goede leiders kunnen zijn door middel van sport, spel en andere activiteiten. Zo krijgt hij een kans zichzelf te ontwikkelen en zijn talenten te ontdekken.

Wat kan jij doen?
Als jij Uttam sponsort, help je niet alleen hem en zijn familie, maar het hele dorp om uit armoede te groeien. Word sponsor!
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Uttam

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648