Umeshwari


Umeshwari
Umeshwari woont met haar ouders en broertje in een eenkamerhuis in het Khunti-district en ze komt uit een arm gezin. Ze gaat naar groep 3 van de basisschool in haar dorp en haar lievelingskleur is blauw. Ze speelt graag een spel dat “lock and key” heet (in het Nederlands zoiets als tikkertje-met-verlos) met haar vrienden. Ook zingt ze graag liedjes. Later hoopt ze zangeres te worden.

Hoe ziet het leven van Umeshwari eruit?
De vader van Umeshwari is dagloner en haar moeder is huisvrouw. Hun enige inkomstenbron is afkomstig van het werk dat ze doen als dagloner, maar dat is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. De ouders hebben veel moeite om de kinderen genoeg te eten te geven. In het dorp is geen schoon drinkwater en er zijn geen sanitaire voorzieningen, waardoor veel kinderen ziek worden. Thuis hebben de ouders van Umeshwari niet de mogelijkheid om een hygiënische omgeving te creëren voor hun kinderen. Ook zijn er geen goede wegen en in het regenseizoen zijn de wegen zó modderig dat de kinderen niet naar school kunnen. In het dorp is er geen medische kliniek. Ook elektriciteit is een groot probleem: het gebrek aan stroom heeft een negatief effect op het onderwijs van de kinderen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Umeshwari op verschillende manieren. Zo kunnen haar ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Umeshwari kan meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648