Familie Ukobizaba


Ukobizaba
Sponsor familie Ukobizaba

Hoe ziet het gezin eruit?
Emmanuel is het hoofd van zijn gezin van negen. Twee kinderen, Emmerance en Diane, waren op bezoek bij een familielid ver weg op het moment dat de foto werd genomen. Het gezin heeft geen eigen huis en huurt daarom een huis, op voorwaarde dat de vader eens per week voor hem werkt. De ouders huren een stuk grond dat ze gebruiken om groenten, bonen, mais en zoete aardappelen te verbouwen voor eigen consumptie.

Hoe ziet hun leven eruit?
Door onvruchtbaar land is er weinig oogstopbrengst. Het gezin is vooral afhankelijk van het kleine inkomen dat ze als dagloners verdienen om de inkomsten van het land aan te vullen. Daarom kunnen ze zich vaak maar één maaltijd per dag veroorloven en dit is erg eenzijdig. Ook hebben ze problemen bij het betalen van schoolmaterialen voor hun kinderen. Daarnaast is er moeilijk toegang tot medische zorg, omdat ze geen zorgverzekering hebben.

Hoe helpt het programma?
Het programma zorgt ervoor dat moeder Dative lid wordt van een zelfhulpgroep. Daar wordt ze getraind in ondernemingsvaardigheden en raakt ze bekend met sparen en lenen. Zo kan ze een lening afsluiten bij de zelfhulpgroep, waarmee ze een klein bedrijf kan starten en meer inkomen kan verdienen. Op die manier kan ze langzaamaan de problemen van haar gezin bestrijden, zoals het voedseltekort, het gebrek aan zorgverzekering en schoolmaterialen. Ook de kinderen profiteren hiervan: zij leren in kindergroepen kennis en vaardigheden op artistiek gebied.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Ukobizaba

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648