Familie Twahirwa


Twahirwa
Sponsor familie Twahirwa

Jean Pierre is vader van vier kinderen en hij is getrouwd met Bellancile. Drie van zijn kinderen (een dochter en twee zonen) gaan naar school en de jongste dochter gaat nog niet naar school.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Het gezin heeft een klein stuk land en een huis. Jean Pierre en zijn vrouw zijn boeren en proberen hun gezin hiermee te onderhouden. Doordat het stuk land erg klein is, hebben ze niet genoeg oogst om het vol te houden tot de volgende oogstperiode. Om meer inkomen te verdienen, werken de ouders ook als dagloner, wat ongeveer 1 euro per dag oplevert. Dit heeft een negatieve invloed op de groei van de kinderen en hun onderwijsprestaties.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door het programma kunnen Jean Pierre en Bellancile lid worden van een zelfhulpgroep. Daar leren ze hoe ze een bedrijf kunnen beginnen en hebben ze de mogelijkheid om samen te lenen en te sparen. Zo kunnen ze een eigen bedrijf starten, waardoor ze hun inkomen vergroten. Op die manier hebben ze betere leefomstandigheden. De kinderen krijgen de kans zich aan te sluiten bij kindergroepen. Daarin leren ze verschillende vaardigheden en krijgen ze kennis over kinderrechten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Twahirwa

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648