Tuni


Tuni
Sponsor Tuni

Tuni komt uit een arm gezin en gaat naar groep 1 van de basisschool in het dorp. Ze woont met haar ouders en zussen in een klein huis in het Nabarangpur-district in India. Ze speelt graag met haar vriendinnen in de avonden. Haar favoriete vak op school is sociale vaardigheden en later wil ze social worker worden.

Hoe ziet het leven van Tuni eruit?
Tuni’s vader is seizoensboer en het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt hij ook als loonwerker op het land van anderen, soms gaat hij zelfs naar andere staten om werk te zoeken. Het dorp heeft geen schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, waardoor veel kinderen ziek worden vanwege een gebrek aan hygiëne. Ook thuis is het door de armoede moeilijk een hygiënische omgeving te creëren. In het dorp is geen goede infrastructuur en geen elektriciteit: huiswerk maken in de avonden lukt daarom niet.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Dankzij ons programma krijgen de ouders van Tuni de mogelijkheid om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Ze leren bijvoorbeeld hun gewassen te bewerken en krijgen training in de manieren waarop ze hun groente het beste kunnen verkopen. Daardoor krijgt het gezin meer inkomen en kunnen de ouders beter voor hun kinderen zorgen. Daarnaast krijgen ze verschillende trainingen op het gebied van kinderrechten, water en hygiëne. Ook is er in het programma aandacht voor de ontwikkeling van de jongste kinderen. Daarvoor worden gezondheidswerkers aangesteld en opgeleid en wordt de ontwikkeling van kinderen door commissieleden in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd. In de kindergroepen leren Tuni en andere kinderen over kinderrechten en leiderschap en kunnen ze hun talenten ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Tuni

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648