Familie Torero


Torero
Edward en Mariana zijn ouders van zeven kinderen: één zoon en zes dochters. Vier kinderen gaan naar school en de jongste is daarvoor nog te jong. De oudste twee helpen op het land of in huis. Het gezin woont in het district Rusizi in Rwanda. Vader Edward en dochter Dalia staan niet op foto, omdat ze aan het werk waren.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Het gezin van Edward en Mariana is afhankelijk van een klein stuk land. Daarop verbouwen ze elk seizoen gewassen, maar door het gebruik van traditionele landbouwmethoden levert dit weinig op. Dit zorgt voor ondervoeding bij de kinderen. De kinderen hebben niet genoeg schoolmaterialen, uniformen en schoenen en dit heeft negatieve gevolgen voor hun schoolprestaties.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door het programma kan Mariana lid worden van een zelfhulpgroep, waar ze leert over sparen, lenen en een klein bedrijf beginnen. Zo kan ze zelf een bedrijf starten en de winst gebruiken om in de basisbehoeften van haar gezin te voorzien. De kinderen kunnen meedoen in kindergroepen, waar ze door middel van spel, sport en andere activiteiten hun talenten kunnen ontwikkelen en leren over belangrijke zaken, zoals kinderrechten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648