Thomas


Thomas
Sponsor Thomas

Wie is Thomas en hoe ziet zijn leven eruit?
Thomas woont met zin beide ouders en zusje in een klein huis. Hij gaat naar een kleuterschool in het dorp. Helaas is het dak van de school lek, waardoor de kinderen tijdens het regenseizoen niet naar school kunnen. Op school is zijn favoriete vak tellen. Later wil hij graag chauffeur worden.

Thomas komt uit een arm gezin en ze hebben veel moeite om rond te komen. Zijn ouders zijn afhankelijk van het verbouwen van enkele gewassen, zoals mais en cassave. Als er genoeg oogst is, wordt het overschot verkocht. Helaas is het inkomen niet voldoende om in de behoeften van het gezin te voorzien. Daardoor heeft Thomas vaak geen kleding, beddengoed en zeep. Ook eet het gezin vaak minder dan drie keer op een dag. Voor de dichtstbijzijnde medische kliniek moeten ze ongeveer 25 kilometer lopen.

Wat doet het programma van Red een Kind?
De moeder van Thomas is lid van een zelfhulpgroep. Daarmee kan ze sparen en lenen en leert ze hoe ze een klein bedrijf kan beginnen. Sinds het programma in het dorp werkt, zijn er verschillende zelfhulpgroepen opgestart. Daarnaast worden trainingen gegeven over lobbyen en zijn verschillende commissies gestart. Zo hopen ze in contact te komen met de lokale overheid, waardoor ze zich hard kunnen maken voor een beter ontwikkeling van het gebied. De dorpsbewoners willen graag een gezondheidscentrum in de buurt en lobbyen daarvoor. Als ze aanspraak kunnen maken op ontwikkelingsfondsen in hun eigen omgeving, krijgen ze meer mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Bovendien kunnen de familieleden en dorpsbewoners zich aansluiten bij een nationale boerengroep, waardoor ze betere afzetmarkten kunnen vinden voor hun gewassen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Thomas

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648