Susanjit


Susanjit
Susanjit komt uit een erg arm gezin en gaat naar groep 1 van de basisschool in het dorp. Hij woont met zijn ouders in een klein lemen huis in het Gajapati-district in India. Hij speelt graag cricket met zijn vrienden in zijn vrije tijd. Zijn favoriete schoolvak is geschiedenis. Later wil hij graag politieagent worden.

Hoe ziet het leven van Susanjit eruit?
De vader van Susanjit is dagloner en zijn moeder is huisvrouw. Ze hebben geen vast inkomen en daardoor heeft het gezin veel problemen. Samen werken ze hard om hun gezin te onderhouden. Ze hebben vaak gebrek aan eten en geen toegang tot medische zorg en schoolmaterialen. In het dorp is geen gezondheidscentrum en tijdens een medisch noodgeval is dat een groot probleem. Ook zijn er geen goede wegen en tijdens het regenseizoen kunnen kinderen daardoor niet naar school. De kinderen kunnen in de avonden geen huiswerk maken, vanwege het gebrek aan elektriciteit.

Hoe helpt het programma?
Door ons programma krijgt de vader van Susanjit de mogelijkheid zich te ontplooien tot metselaar, door hem training te geven. Daardoor krijgt hij meer inkomen. Ook wordt hij aangemoedigd zich aan te sluiten bij een boerengroep, waar hij onder andere training krijgt in ondernemingsvaardigheden. Door de groep te linken met lokale stakeholders kan worden gelobbyd voor het besproeien van het land, waardoor de oogst groter wordt. Susanjit en andere kinderen kunnen zich aansluiten bij een kindergroep. Daar leren ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen door middel van sport, spel en andere activiteiten. Ook leren ze hoe ze een goede leider kunnen worden in de toekomst.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648