Suraj


Suraj
Suraj woont met zijn ouders en zusje in een klein, eenkamer huis, in het Purnea-district in India. Hij gaat naar de kleuterschool in het dorp. Suraj is een energieke jongen en hij speelt graag balspelletjes met zijn vrienden rondom het huis. Hij is gek op chocola en deelt het ook met zijn vrienden. Zijn favoriete eten is rijst met ei.

Hoe ziet het leven van Suraj eruit?
Suraj’s vader is seizoensboer maar zijn inkomen is niet genoeg voor het gezin om rond te komen. Suraj’s dorp ligt in een overstromingsgevoelig gebied. Ieder jaar moeten ze het dorp van juni tot oktober verlaten en krijgen ze onderdak van de overheid. Gedurende die tijd verspreidden zich veel ziekten zoals diarree. Er is geen medisch centrum in het dorp en de dokter woont ver weg. Daarnaast heeft het dorp geen sanitaire voorzieningen of verharde wegen.

Hoe helpt het programma?
Dankzij ons programma leren de ouders van Suraj over overstromingsbeheer en overheidssteun. Ze leren hoe ze hun inkomen kunnen vergroten zodat ze beter voor hun kinderen kunnen zorgen. Ook krijgen ze trainingen op het gebied van kinderrechten, water en hygiëne. In het programma is er ook aandacht voor de ontwikkeling van de allerjongsten: gezondheidswerkers worden aangesteld en opgeleid, zodat ze de ontwikkeling van kinderen in de gaten kunnen houden. Suraj en andere kinderen kunnen zich aansluiten bij kindergroepen, waar ze verschillende vaardigheden leren en zichzelf kunnen ontwikkelen door verschillende activiteiten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648