Sumati


Sumati
Sponsor Sumati

Wie is Sumati?
Sumati komt uit een arm gezin en gaat naar groep 2 van de basisschool in het dorp. Ze woont met haar ouders en broer in een klein lemen huis. Ze houdt van touwtjespringen met haar vriendinnen en wil later social worker worden. Haar favoriete vak op school is sociale vaardigheden.

Hoe ziet haar leven eruit?
De vader van Sumati is een arme boer en haar moeder is huisvrouw. Het gezin heeft veel moeilijkheden, omdat ze geen vast inkomen hebben. Zo hebben ze vaak te weinig te eten en geen toegang tot medische zorg. In haar dorp zit geen medische kliniek en dat zorgt voor veel problemen tijdens medische noodgevallen. Ook zijn er geen goede wegen, waardoor de kinderen tijdens het regenseizoen niet naar school kunnen. Daarnaast kunnen de kinderen in de avonden geen huiswerk maken, omdat er geen elektriciteit is.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door ons programma wordt de vader van Sumati geholpen door op verschillende manieren inkomen te verdienen. Zo wordt hij minder afhankelijk van de oogst. Daarnaast kan hij zich aansluiten bij een boerengroep in het dorp, waar hij trainingen krijgt in bijvoorbeeld ondernemersvaardigheden. Zo kan hij beter voor zichzelf en zijn gezin zorgen. Ook wordt in de groep aandacht besteed aan kinderrechten en hygiëne. Sumati kan zich aansluiten bij een kindergroep. Daar kan ze haar talenten ontwikkelen door middel van sport, spel en kunst. Ze kan leren hoe ze in de toekomst een goede leider is.

Wat kan jij doen?
Als jij Sumati sponsort, help je niet alleen haar en haar familie, maar het hele dorp om uit armoede te groeien. Word sponsor!
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Sumati

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648