Stop kindhuwelijken in Malawi!

Ik sta op tegen kindhuwelijken

Vandaag is de grote dag. Daar sta je, in je allermooiste jurk. Klaar om ‘ja’ te zeggen tegen de liefde van je leven. Klaar voor een toekomst samen! Klinkt als een sprookje, toch?
Niet voor Maureen uit Malawi!

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Ik sta op tegen kindhuwelijken

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648

Geen sprookjeshuwelijk, maar kindhuwelijk

Het verhaal van Maureen is schrijnend. Door armoede en gebrek aan perspectief trouwde ze op veel te jonge leeftijd, net als duizenden andere meisjes in Malawi. Ze vertelt haar verhaal in de video.

Trouwen als je nog een kind bent: dat heeft grote gevolgen. Meisjes als Maureen stoppen met school en zijn vaak erg kwetsbaar. Ze worden vaak slachtoffer van huiselijk geweld en ook hun kinderen groeien dan op in een gebroken gezin. Voor meisjes die te jong zwanger raken is een bevalling bovendien levensgevaarlijk. Aan dit onrecht moet een einde komen!

Stop samen met ons kindhuwelijken!

Met jouw hulp zet Red een Kind zich in om meisjes weer een toekomst te bieden. Dat begint bij de ouders: zij leren wat ze zélf kunnen doen om de situatie in hun gezin te verbeteren en waarom onderwijs zo belangrijk is voor hun dochters. Speciaal opgerichte comités voor kinderbescherming bewaken de rechten van meisjes en jongens en helpen kindhuwelijken te voorkomen of terug te draaien.

Geef jij meisjes in Malawi hoop voor de toekomst? Voor €30,- help je de toekomst van een meisje veilig te stellen.

Stop kindhuwelijken in Malawi!

Meer weten? Bekijk hier het verhaal van veldwerker Vusi over de aanpak van kindhuwelijken.