Sonam


Sonam
Sponsor Sonam

Sonam woont met haar ouders, broer en zus in een klein lemen huis in het Purnea-district in India. Ze gaat naar de kleuterschool in het dorp. Sonam is dol op haar leraren en ze speelt graag balspelletjes met haar vriendinnen. Haar favoriete eten is rijst met ei.

Hoe ziet het leven van Sonam eruit?
Sonam’s vader is dagloner en haar moeder is huismoeder. Ze hebben geen vast inkomen en daardoor heeft het gezin veel moeite om rond te komen. Haar ouders werken samen hard om het gezin te onderhouden maar ze hebben vaak een tekort aan eten, medische zorg en schoolmateriaal. Sonam’s dorp ligt in een overstromingsgevoelig gebied. Tijdens een overstroming moeten ze het dorp verlaten. Gedurende die tijd verspreiden zich veel ziekten zoals malaria en diarree. Er is geen medisch centrum in het dorp en ze kunnen geen medische zorg krijgen in geval van nood.

Hoe helpt het programma?
Dankzij ons programma krijgen de ouders van Sonam trainingen om het inkomen van het gezin te vergroten. Daar leren ze nieuwe vaardigheden zoals handwerken. Haar moeder zal deelnemen aan een vrouwengroep. Daar wordt ze geholpen om werk te vinden en krijgt het gezin meer inkomen om in de basisbehoeften te voorzien. Sonam zal deelnemen aan een kindergroep waar ze leren over leiderschap doormiddel van sport, spel en allerlei activiteiten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Sonam

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648