Sitaram


Sitaram
Sponsor Sitaram

Sitaram komt uit een arm gezin en gaat naar de kleuterschool in zijn dorp. Hij woont met zijn ouders en broer in een klein lemen huis in Nabarangpur (India). Hij speelt graag verstoppertje met vriendjes in de buurt. Zijn favoriete gerecht is kip met rijst. Hij vindt alle juffen en meesters van de kleuterschool leuk.

Hoe ziet het leven van Sitaram eruit?
De vader van Sitaram is seizoensboer en heeft geen eigen stuk land, dus hij weet soms niet hoe hij voor zijn kinderen kan zorgen. Wat ze te eten hebben, is afhankelijk van zijn werk als dagloner. Daarnaast gaan de ouders vaak naar het bos om producten te verzamelen voor eigen consumptie en verkoop. Het dorp waarin ze wonen heeft geen schoon drinkwater en elektriciteit. Veel kinderen hebben veel gezondheidsproblemen, zoals diarree en malaria. Ook zijn er geen goede wegen in het dorp, waardoor het voor kinderen moeilijk is om naar school te gaan.

Hoe helpt het programma?
Door ons programma worden de ouders van Sitaram aangemoedigd zich aan te sluiten bij een boerengroep in het dorp. Daar krijgen ze ondersteuning in de vorm van zaden, mest, landbouwmaterialen, verschillende trainingen en goede technische kennis. Ook leren ze op meerdere manieren inkomen te verdienen, zodat ze niet afhankelijk zijn van de landbouw. Sitaram en zijn broer kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze leren hoe ze later goede leiders kunnen worden. Dit doen ze aan de hand van verschillende activiteiten en spellen. Daarnaast zijn de kindergroepen bedoeld om kinderen echt kind te kunnen laten zijn en hen een fijne tijd te bezorgen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Sitaram

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648