Familie Sindayihebura


Sindayihebura
Nestor en Isidonie zijn de ouders van tien kinderen: acht zonen en twee dochters. Elke dag is een strijd om rond te komen voor het gezin. Gelukkig kunnen de meeste kinderen naar school, al hebben ze niet altijd schoolmaterialen. Een van de zonen, Innocent, is voortijdig met school gestopt. De meeste kinderen staan niet op de foto, omdat ze toen op school waren.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Nestor is boer en verbouwt bonen, zoete aardappelen en mais op een klein stuk land. Helaas levert dat niet genoeg op vanwege de onvruchtbaarheid van het land. Daardoor eet het gezin vaak niet meer dan twee maaltijden in een goed seizoen. In een slecht seizoen is er zelfs nog minder te eten. Soms werkt Nestor ook als dagloner op het land van andere boeren, zodat hij wat extra inkomen kan verdienen. Om schoolmaterialen te betalen, vraagt hij hulp van zijn buren of hij verkoopt een deel van de oogst. Innocent moest met school stoppen vanwege ziekte: hij heeft veel last van oogproblemen en maagpijn. Ook komt malaria veel voor in het gezin, omdat ze geen klamboes kunnen betalen.

Hoe helpt het programma?
Nestor is lid geworden van een zelfhulpgroep. Daardoor kan hij wekelijks een klein bedrag sparen. Daarmee wil hij mest kopen, wat hij dankzij de groep voor een gereduceerd tarief kan aanschaffen. Ook kunnen de groepsleden een kleine lening afsluiten bij de groep. Nestor wil dit doen om schoolmaterialen en klamboes te kopen. Zo wil hij zijn kinderen beschermen tegen malaria. Innocent kan een technische vaktraining volgen, waardoor hij zijn vaardigheden op het gebied van landbouw kan verbeteren. Op die manier leert hij om zelf inkomen te verdienen. Daarmee kan hij zijn gezin ondersteunen en sparen voor zijn eigen toekomst.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648