Shivam


Shivam

Shivam komt uit een arm gezin en woont met zijn ouders in een klein huis in het Khunti-district (India). Hij rijdt graag op zijn fiets en voetbalt met zijn vrienden in de avonden. Zijn lievelingseten is rijst met kip. Shivam laat zijn haar groeien om te offeren vanwege religieuze rituelen en gebruiken. Zijn favoriete kleur is blauw en als hij later groot is wil hij advocaat worden.

Hoe ziet het leven van Shivam eruit? 
De vader van Shivam is seizoensboer. Zijn enige inkomstenbron is afkomstig van het land en dat levert helaas niet genoeg op om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. De moeder van Shivam is huisvrouw, maar gaat soms ook naar het land om daar te helpen. De ouders hebben veel zorgen over de toekomst van hun kinderen. Ze zijn niet in staat om thuis een goede hygi‘nische omgeving te cre‘ren en ook in het dorp zijn er geen sanitaire voorzieningen. Daardoor worden veel kinderen ziek. Daarnaast zijn er geen goede wegen, waardoor de wegen in het regenseizoen zo modderig worden, dat kinderen niet naar school kunnen. In het dorp is er geen medische kliniek en om een dokter te zien, moeten ze ver lopen. Er is wel elektriciteit, maar de stroom valt zo vaak uit, dat ze daar niet op kunnen rekenen. 

Hoe helpt het programma van Red een Kind? 
Ons programma helpt het gezin van Shivam op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Shivam kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen. 

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648