Sandrine


Sandrine
Sponsor Sandrine

Sandrine woont met haar ouders en zusje in het Rusizi-district in Rwanda. Ze gaat naar een school dichtbij haar huis en zit in groep 2. Ze vindt alle vakken leuk, maar haar favoriet is sociale vaardigheden. Thuis helpt ze haar ouders met klusjes. Ook speelt ze graag het spel ‘Ikibariko’ (hinkelen) met vrienden. Haar lievelingsgerecht is Ugali (een soort maïspap) en stoofpot. Sandrine droomt ervan om burgemeester van het district te worden.

Hoe ziet het leven van Sandrine eruit?
De ouders van Sandrine zijn boer en hebben een klein lemen huis. Ook bezitten ze een stukje onvruchtbaar land dat ze gebruiken om gewassen op te verbouwen. Dit levert niet voldoende op voor het gezin om van te eten. Daarnaast werken de ouders als dagloners om hun inkomen aan te vullen. Dat levert gemiddeld 1000 Rwandese frank op (ongeveer 1 euro) per dag. Dat is lang niet genoeg om alle andere basisbehoeften van het gezin te betalen, zoals eten, schoolmaterialen en een zorgverzekering.

Hoe helpt het programma?
De moeder van Sandrine werd aangemoedigd zich aan te sluiten bij een zelfhulpgroep. Daardoor krijgt ze verschillende trainingen, bijvoorbeeld in ondernemingsvaardigheden. Zo hoopt ze haar eigen bedrijfje te starten en inkomen te genereren. Op die manier kan ze de problemen van haar gezin oplossen, zoals het tekort aan voedsel, medische zorg en kleding. Sandrine kan meedoen in een kindergroep, waar ze samen met andere kinderen kan spelen. Ook leert ze verschillende vaardigheden en krijgt ze les over kinderrechten. Door de kindergroep worden Sandrine en de andere kinderen geïnspireerd om toegewijde en ijverige kinderen te zijn, zowel thuis als op school.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Sandrine

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648