Sandra


Sandra
Sponsor Sandra

Hoe ziet het leven van Sandra eruit?
Sandra heeft drie broers en een tweelingbroer, Joel. Ze woont bij haar moeder en oma nadat haar ouders gescheiden zijn. Ze speelt graag het ‘fish-fish’-spel met haar vriendinnen en wil later accountant worden. Sandra heeft een operatie gehad aan haar navelstreng toen ze erg jong was en daarom is ze soms ziek. Ze kan niets eten voor ze naar school gaat, omdat haar moeder en oma niet in de basisbehoeften van het gezin kunnen voorzien.

Sandra heeft niet alles wat ze nodig heeft voor school, zoals een uniform, schriften, pennen en schoenen. De docent is vaak ziek, waardoor de kinderen veel lessen missen. Ze heeft geen speelgoed op school of thuis. In het dorp is er geen kleuterschool en de dichtstbijzijnde waterput is meer dan een halfuur lopen. Ook heeft het dorp geen zorgvoorziening. Veel mensen zijn analfabeet, omdat jongeren hun school vaak niet afmaken. Dat zorgt ervoor dat de meeste mensen visser worden, maar dit levert weinig op.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
De moeder van Sandra is lid geworden van een zelfhulpgroep. Daarin sparen de groepsleden samen wekelijks. Van dit bedrag kan ze lenen, zodat ze een klein bedrijf kan opstarten. Ook is ze van plan een grote zak zout te kopen, die ze in het regenseizoen met cassave kan ruilen.

De dorpsbewoners werken samen aan het bouwen van een kleuterschool in het dorp. Dit doen ze door stenen te bakken. Ook hebben ze plannen om meer schoollokalen en huizen voor docenten te maken. Daarnaast zijn ze in gesprek met de lokale overheid om te lobbyen voor diensten die het dorp niet heeft op het gebied van gezondheid, onderwijs, landbouw en water. Door het programma wordt het dorp getraind in moderne landbouwmethoden, lobbyen en opkomen voor hun eigen rechten. Daardoor hebben ze de mogelijkheid te bouwen aan mogelijkheden voor gezondheidszorg, landbouw en water. Daarnaast kunnen ze met extra gebouwen het onderwijs verbeteren.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Sandra

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648