Saloni


Saloni
Sponsor Saloni

Saloni woont met haar ouders, broertje en zusje in een klein lemen huis in het Purnea-district in India. Ze gaat naar groep 1 van de basisschool in het dorp. Saloni is een vriendelijk meisje ze houdt van touwtjespringen met haar vriendinnen. Haar favoriete vak op school is Wiskunde en later wil ze heel graag lerares Wiskunde worden.

Hoe ziet het leven van Saloni eruit?
Saloni’s vader is dagloner en haar moeder werkt af en toe ook als dagloner om het inkomen aan te vullen. Ze hebben geen vast inkomen en daardoor heeft het gezin veel moeite om rond te komen. Het gezin heeft vaak een tekort aan eten, medische zorg en schoolmateriaal. Saloni’s dorp ligt in een overstromingsgevoelig gebied. Tijdens een overstroming moeten ze het dorp verlaten. Gedurende die tijd verspreiden zich veel ziekten zoals malaria en diarree. Er is geen medisch centrum in het dorp en ze kunnen geen medische zorg krijgen in geval van nood.

Hoe helpt het programma?
Dankzij ons programma krijgen de ouders van Saloni trainingen om het inkomen van het gezin te vergroten. Daar leren ze nieuwe vaardigheden zoals handwerken. Haar moeder zal deelnemen aan een vrouwengroep. Daar wordt ze geholpen om werk te vinden en krijgt het gezin meer inkomen om in de basisbehoeften te voorzien. Saloni en haar broertje en zusje zullen deelnemen aan een kindergroep waar ze leren over leiderschap doormiddel van sport, spel en allerlei activiteiten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Saloni

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648