Sahil


Sahil
Sponsor Sahil

Sahil gaat naar de kleuterschool in zijn dorp en komt uit een arm gezin. Hij woont met zijn ouders in een huis van leem in Gajapati (India). Hij speelt graag verstoppertje met zijn vrienden in zijn vrije tijd. Hij eet graag chocola en deelt ook met zijn vrienden.

Hoe ziet het leven van Sahil eruit?
De vader van Sahil is een arme boer en het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt hij ook hard op het land van anderen om wat extra inkomen te verdienen. Soms gaat hij zelfs naar andere gebieden om te werken. Het dorp heeft geen schoon drinkwater en sanitaire mogelijkheden, waardoor veel kinderen last hebben van ziektes door weinig hygiëne. Ook thuis kunnen de ouders niet voor een hygiënische omgeving zorgen door de armoede. In het dorp zijn bovendien slechte wegen en er is geen elektriciteit.

Hoe helpt het programma?
Door ons programma worden de ouders van Sahil aangemoedigd om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Zo leren ze hun gewassen te bewerken voor ze het verkopen en krijgen ze training in het starten en onderhouden van een moestuin. Daardoor krijgt het gezin meer inkomen en kunnen de ouders beter voor Sahil zorgen. In het programma is speciaal aandacht voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Daarvoor zijn gezondheidsmedewerkers aangesteld en opgeleid en zijn verschillende commissies opgericht om de ontwikkeling te monitoren. Door middel van spellen, sport, dans en drama leren kinderen in kindergroepen hun talenten ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Sahil

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648