Sabita


Sabita
Sponsor Sabita

Sabita woont met haar vader en zus in een klein huis in het Khunti-district. Ze verloor haar moeder op jonge leeftijd en daarom zorgt oma voor de kinderen als vader aan het werk is. Sabita gaat naar groep 1 van de basisschool in het dorp en speelt graag “lock and key” (in het Nederlands zoiets als tikkertje-met-verlos) met haar vrienden en vriendinnen. Ook vindt ze het leuk om in de regen te dansen. Sabita vindt het heerlijk als ze met haar vader op de fiets naar de markt kan. Haar lievelingsvak op school is sociale vaardigheden en later wil ze graag social worker worden.

Hoe ziet het leven van Sabita eruit?
De vader van Sabita is dagloner. De enige bron van inkomen van het gezin komt van het werk dat hij doet voor anderen, maar vaak is dat niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. In het dorp zijn geen goede sanitaire voorzieningen en daardoor hebben de kinderen vaak last van verschillende ziektes. De vader van Sabita heeft niet de middelen om een goede hygiënische omgeving te creëren thuis. In het dorp zijn er geen goede wegen en tijdens het regenseizoen kunnen kinderen door de modderige wegen niet naar school. Er is wel elektriciteit in de omgeving, maar de stroom valt vaak uit, waardoor het onderwijs van de kinderen negatief wordt beïnvloed. Het gezin van Sabita heeft veel moeite om rond te komen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Sabita op verschillende manieren. Zo kan haar vader lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgt het gezin ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Sabita kan meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Sabita

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648