Ranjana


Ranjana
Ranjana komt uit een arm gezin en gaat regelmatig naar de peuterschool in haar dorp. Ze woont met haar ouders en zussen in een klein huis in Nabarangpur. Ondanks dat ze een meisje is, draagt ze graag jongenskleren. Ze speelt graag verstoppertje met haar vriendinnen in de buurt van haar huis. Haar lievelingseten is kip met rijst en ze houdt ook veel van chocola.

Hoe ziet haar leven eruit?
De vader van Ranjana is seizoensboer en heeft zelf geen land, dus hij heeft vaak niet genoeg te eten voor zijn kinderen. Dat is afhankelijk van het werk dat hij uitvoert als dagloner. Vaak gaan ze naar het bos om producten te verzamelen om te eten en te verkopen. Het dorp heeft geen goede drinkwatervoorzieningen en elektriciteit en veel kinderen hebben last van ziekten als diarree en malaria. Er zijn geen goede wegen in het dorp en in het regenseizoen is het lastig voor kinderen om naar school te gaan.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door het programma worden de ouders van Ranjana aangemoedigd zich aan te sluiten bij een boerengroep in het dorp. Daar krijgen ze ondersteuning en leren ze hoe ze op verschillende manieren inkomen kunnen verdienen. Ze krijgen zaden, mest en landbouwmaterialen en daarnaast verschillende agrarische trainingen en goede technische kennis. Ranjana en haar zussen kunnen zich aansluiten bij een kindergroep. Daarin leren ze hoe ze een goede leider in de toekomst kunnen worden, door spellen en activiteiten. Zo kunnen ze hun talenten ontwikkelen en goed opgeleide kinderen worden.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648