Rabi


Rabi
Rabi woont met zijn ouders, broer en zus in een klein lemen huis in het Purnea-district in India. Hij gaat naar  de kleuterschool in het dorp. Rabi is een praatgrage jongen en hij speelt het liefst verstoppertje met zijn vrienden rondom het huis. Hij houdt van al zijn leraren op de kleuterschool en zijn favoriete eten is rijst met kip.

Hoe ziet het leven van Rabi eruit?
Rabi’s vader is dagloner en zijn moeder werkt in het huishouden. Het gezin heeft veel moeite om rond te komen. Zijn broer is gestopt met school en als dagloner gaan werken om te helpen met het inkomen. Het werk is onregelmatig omdat Rabi’s dorp in een overstromingsgevoelig gebied ligt. Er is geen medisch centrum in het dorp en ze kunnen geen medische zorg krijgen in geval van nood. Het dorp heeft geen sanitaire voorzieningen en ook geen verharde wegen. Tijdens het regenseizoen veranderen de wegen in modderpoelen waardoor de kinderen moeilijk naar school kunnen komen.

Hoe helpt het programma?
Dankzij ons programma leren de ouders van Rabi over overheidssteun en voorzieningen. Ze krijgen trainingen in verschillende vaardigheden om het inkomen van het gezin te vergroten. Met name ten tijde van een overstroming. Zijn moeder zal deelnemen aan een vrouwengroep. Daar wordt ze geholpen om werk te vinden en krijgt het gezin meer inkomen om in de basisbehoeften te voorzien. Rabi zal deelnemen aan een kindergroep waar ze leren over leiderschap doormiddel van sport, spel en allerlei activiteiten. Daarnaast leren ze over kinderrechten en veiligheid.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648