Pushpa


Pushpa
Pushpa Bhatra komt uit een arm gezin en ze gaat naar de kleuterschool in haar dorp. Ze woont met haar ouders, zus en broers in een klein lemen huis in Nabarangpur (India). Ze speelt graag verstoppertje met haar vriendinnen bij haar huis. Haar lievelingseten is rijst met ei en ze houdt ook veel van chocolade. Pushpa vindt al haar leraren leuk.

Hoe ziet het leven van Pushpa eruit?
Pushpa’s vader is seizoensboer en het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt hij ook als loonwerker op het land van anderen, soms gaat hij zelfs naar andere staten om werk te zoeken. Het dorp heeft geen schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, waardoor veel kinderen ziek worden vanwege een gebrek aan hygiëne. Ook thuis is het door de armoede moeilijk een hygiënische omgeving te creëren. In het dorp is geen goede infrastructuur en geen elektriciteit: huiswerk maken in de avonden lukt daarom niet.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Dankzij ons programma krijgen de ouders van Pushpa de mogelijkheid om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Ze leren bijvoorbeeld hun gewassen te bewerken en krijgen training in de manieren waarop ze hun groente het beste kunnen verkopen. Daardoor krijgt het gezin meer inkomen en kunnen de ouders beter voor hun kinderen zorgen. Daarnaast krijgen ze verschillende trainingen op het gebied van kinderrechten, water en hygiëne. Ook is er in het programma aandacht voor de ontwikkeling van de jongste kinderen. Daarvoor worden gezondheidswerkers aangesteld en opgeleid en wordt de ontwikkeling van kinderen door commissieleden in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd. In de kindergroepen leren kinderen over kinderrechten en leiderschap en kunnen ze hun talenten ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648