Priyanka


Priyanka
Priyanka komt uit een arm gezin en gaat naar groep 3 van de basisschool in het dorp. Ze woont met haar ouders en twee broers in een klein huis in het Gajapati-district in India. Ze speelt graag touwtje springen met vriendinnen in haar vrije tijd. Haar lievelingseten is kip met rijst en later wil ze graag lerares worden.

Hoe ziet het leven van Priyanka eruit?
De vader van Priyanka is een arme boer en het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt hij ook op het land van anderen om zijn inkomen aan te vullen. Soms gaat hij daarvoor zelfs naar andere gebieden. In het dorp is er geen schoon drinkwater en weinig hygiëne. Daardoor hebben kinderen last van verschillende ziektes. Helaas is er geen medische kliniek in de buurt en bij medische noodgevallen levert dit veel problemen op. Ook zijn er geen goede wegen in het dorp. Daardoor kunnen kinderen in het regenseizoen niet naar school: de wegen zijn dan onbegaanbaar.

Hoe helpt het programma?
Door ons programma worden de ouders van Priyanka ondersteund om op verschillende manieren inkomen te genereren. Zo leren ze hun gewassen bewerken en kunnen ze een moestuin aanleggen. Daardoor krijgt het gezin meer inkomsten en kunnen de ouders beter voor hun kinderen zorgen. Ook krijgen ze in de zelfhulpgroep verschillende trainingen, bijvoorbeeld op het gebied van kinderrechten, schoon water en hygiëne. Daarnaast is het programma gericht op de ontwikkeling van de allerjongsten. Om hun ontwikkeling in de gaten te houden, zijn gezondheidswerkers aangesteld en getraind en commissies opgericht. In kindergroepen krijgen de kinderen de kans zichzelf te ontwikkelen door middel van sport, spel, drama en dans. Ook leren ze hoe ze in de toekomst goede leiders kunnen worden.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648