Priti


Priti
Sponsor Priti

Wie is Priti?
Priti is een arm meisje dat in groep 2 van de basisschool zit. Ze woont met haar ouders in een huis met één kamer in het Gajapati-district in India. Ze vindt touwtjespringen met haar vriendinnen erg leuk en haar favoriete voedsel is rijst met ei. Later wil ze graag docent worden.

Hoe ziet het leven van Priti eruit?
De vader van Priti is boer en het inkomen van het land is niet voldoende voor het gezin om van rond te komen. Daarom werkt hij ook op het land van anderen, soms zelfs buiten hun eigen staat. Het dorp heeft geen schoon drinkwater en de omstandigheden zijn niet hygiënisch. Daardoor raken veel kinderen ziek. Helaas is er geen gezondheidsvoorziening in de buurt en tijdens medische noodgevallen levert dit veel problemen op. Ook zijn er geen goede wegen, waardoor de kinderen in het regenseizoen niet naar school kunnen.

Wat doet het programma?
Door het programma worden Priti’s ouders aangemoedigd op verschillende manieren inkomen te verdienen. Zo leren ze hun gewassen te verwerken en groenten te kweken. Daardoor krijgt het gezin meer inkomen en wordt het welzijn van Priti verbeterd. Daarnaast is het programma gericht op activiteiten rondom de ontwikkeling van jonge kinderen. Dat gebeurt door gezondheidswerkers op te leiden en commissies te beginnen. Daarnaast leren de kinderen in kindergroepen zichzelf te ontwikkelen door middel van sport, spel, dans en drama. Zo leert ze hoe ze in de toekomst een goede leider kan worden.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Priti

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648