Prince


Prince
Prince en zijn broertje Joseph wonen met hun ouders in het district Bugesera in Rwanda. Prince gaat naar een school in de buurt en zit in groep 2. Zijn favoriete vak is de lokale taal, Kinyarwanda. Zijn lievelingsgerecht is rijst met bonen. Hij vindt atletiek erg leuk en wil later professioneel atleet worden.

Hoe ziet het leven van Prince eruit?
Het gezin van Prince is afhankelijk van de landbouw. Zijn ouders hebben moeite om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien, omdat hun stuk land erg klein is. Daarom werkt zijn moeder ook als dagloner in het dorp om hun inkomen aan te vullen. Vaak werken zijn ouders erg hard, maar helaas is het niet genoeg om goed voor hun kinderen te kunnen zorgen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
De moeder van Prince is lid geworden van een zelfhulpgroep. Door het programma krijgt ze trainingen op het gebied van ondernemingsvaardigheden en moderne landbouwmethoden. Daardoor krijgt het gezin meer oogst en leren ze op meerdere manieren inkomen te genereren. Zo kunnen ze voor voldoende voedsel zorgen en het schoolgeld van Prince betalen. De kinderen krijgen meer voedzame maaltijden binnen en groeien gezonder op. Ook krijgt Prince de mogelijkheid zich aan te sluiten bij een kindergroep. In deze groep is er tijd om te spelen en kunnen de kinderen verschillende vaardigheden leren, zodat ze hun talenten ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648