Pratyush


Pratyush
Sponsor Pratyush

Pratyush is een jongen en hij gaat naar de kleuterschool in zijn dorp. Hij woont met zijn ouders en zus in het Nabarangpur-district in India. Hij houdt veel van zijn ouders. Chocola vindt hij erg lekker en hij deelt ook graag met zijn vrienden. Hij doet het goed op school en zijn leraren vinden hem leuk. Later wil hij ook graag leraar worden.

Hoe ziet het leven van Pratyush eruit?
De vader van Pratyush is een arme boer en het inkomen van het land is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Daarom werkt hij ook als loonwerker op het land van anderen, soms gaat hij zelfs naar andere staten om werk te zoeken. Het dorp heeft geen schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen, waardoor veel kinderen ziek worden vanwege een gebrek aan hygiëne. Ook thuis is het door de armoede moeilijk een hygiënische omgeving te creëren.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Dankzij ons programma krijgen de ouders van Pratyush de mogelijkheid om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Ze leren bijvoorbeeld hun gewassen te bewerken en krijgen training in de manieren waarop ze hun groente het beste kunnen verkopen. Ook krijgen ze ondersteuning in de vorm van zaden, mest en materialen, zodat ze meer oogstopbrengst krijgen. In de kindergroepen leren Pratyush en andere kinderen over kinderrechten en leiderschap en kunnen ze hun talenten ontwikkelen door middel van sport, spel en andere activiteiten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Pratyush

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648