Pawan


Pawan
Sponsor Pawan

Pawan heeft twee zussen en woont met zijn gezin in een éénkamerhuis in Khunti (een district in India). Hij gaat naar groep 1 van de basisschool in het dorp. Hij speelt graag cricket met zijn vrienden in de avonden en zijn favoriete speler is Virat Kohli. Pawan vindt het leuk om te fietsen en eet graag kip met rijst. Als hij klaar is met school wil hij graag advocaat worden.

Hoe ziet het leven van Pawan eruit?
De vader van Pawan is seizoensboer. Het enige inkomen van het gezin is afkomstig van de landbouw, maar dat levert niet voldoende op om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Zijn moeder is huisvrouw, maar werkt soms ook op het land. De ouders hebben veel zorgen over de toekomst van hun kinderen en kunnen thuis geen goede hygiënische omgeving creëren. De sanitaire voorzieningen in het dorp zijn erg slecht, waardoor veel kinderen ziek zijn. Ook is er een gebrek aan schoon drinkwater. In het dorp is geen goede infrastructuur en tijdens het regenseizoen worden veel wegen modderig. Daardoor kunnen kinderen niet altijd naar school. Ook is er geen gezondheidscentrum in de buurt. Er is elektriciteit, maar de stroom valt vaak uit, dus daar kunnen ze niet op rekenen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?

Ons programma helpt het gezin van Pawan op verschillende manieren. Zo kunnen zijn ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Pawan kan meedoen in een kindergroep, waar hij spelenderwijs zijn talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor Pawan

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648