Ornella


Ornella
Ornella is het jongste kind in haar gezin en ze woont met haar ouders en 7 broers en zussen in Rwamagana (Rwanda). Ze gaat naar groep 2 van de basisschool. Haar favoriete schoolvak is rekenen en later wil ze graag arts worden. In haar vrije tijd speelt ze graag renspelletjes met haar vriendinnen en andere kinderen van school en uit het dorp. Haar lievelingsgerecht is rijst met cassavebladeren. Na schooltijd helpt Ornella graag mee in het huis met makkelijke klusjes, zoals het huis schoonmaken en afwassen.

Hoe ziet het leven van Ornella eruit?
Het gezin van Ornella is afhankelijk van de landbouw. Haar ouders verbouwen aardappelen, bonen en erwten op een klein stuk land in de buurt van hun huis. Ze gebruiken verouderde landbouwmethoden, omdat ze niet getraind zijn in nieuwe technieken. Om wat extra inkomen te verdienen, bijvoorbeeld om schoolmaterialen en kleding voor de kinderen te kopen, werken de ouders van Ornella ook als dagloners in de omgeving. Ze werken dan vooral op het land van anderen. Helaas levert dit weinig op en daarom kunnen ze niet voorzien in de basisbehoeften van hun grote gezin. Daardoor heeft het gezin geen zorgverzekering voor alle kinderen en ook zijn er niet voldoende schoolmaterialen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Ornella op verschillende manieren. Zo kunnen haar ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Ornella kan meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648