Oda


Oda
Oda komt uit het Rusizi-district en woont samen met haar moeder, drie zussen en een broer. Haar ouders zijn gescheiden. Oda gaat naar groep 2 van de kleuterschool en haar lievelingsvak is zingen. Ze eet graag rijst met een visstoofpotje en in haar vrije tijd speelt ze graag met de bal met haar vriendinnen. Ze is erg actief en helpt haar moeder graag in het huishouden, bijvoorbeeld door de afwas te doen. Oda wil later graag lerares worden.

Hoe ziet het leven van Oda eruit?
De moeder van Oda heeft moeite om haar gezin te onderhouden. Ze werkt hard, maar het kleine stuk land waarop ze gewassen verbouwt, levert niet genoeg op. Daarom werkt ze ook als dagloner om extra inkomsten te verdienen. Dit betaalt slecht en daarom kan ze vaak niet in de basisbehoeften van haar kinderen voorzien. Zo heeft het gezin geen zorgverzekering en hebben de kinderen geen schoolmaterialen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Oda op verschillende manieren. Zo kunnen haar ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Oda kan meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648