Familie Nyirazigama


Nyirazigama
Marie Rose is alleenstaande moeder van drie zonen. Ze wonen in een dorp in het Rusizi-district in Rwanda. De oudste twee kinderen gaan naar school en de jongste nog niet. Marie Rose heeft een klein stuk land waarop ze gewassen verbouwt, maar de bodem is onvruchtbaar. De oogst levert weinig op en daarom werkt ze ook als dagloner om haar inkomen aan te vullen.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Het gezin heeft last van voedseltekort, want de oogst is niet genoeg om het gezin van voldoende eten te voorzien. Marie Rose kan niet genoeg schoolmaterialen voor haar kinderen kopen en heeft ook geen geld voor een zorgverzekering. Ze werkt als dagloner, waarbij ze kleren wast, huizen van buren schoonmaakt en op het land werkt, maar dat levert ongeveer 800 Rwandese Frank op per dag (ongeveer 1 euro). Dat is niet genoeg om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien.

Hoe helpt het programma?
Het programma maakt het mogelijk dat Marie Rose zich aansluit bij een zelfhulpgroep, waar ze verschillende vaardigheden leert, zoals sparen, lenen en een klein bedrijf opstarten en runnen. Met het geld dat ze van de groep kan lenen, kan ze zelf een bedrijf starten waarmee ze inkomen kan genereren. Zo kan ze konijnen fokken of fruit verkopen. Daarmee kan ze het leven van haar gezin verbeteren en voldoende sparen om een medische zorgverzkeering af te sluiten en schoolmaterialen te kopen. De kinderen mogen meedoen in kindergroepen, waar ze leren over kinderrechten en verantwoordelijkheden in het dorp. Ook is er natuurlijk tijd om samen met andere kinderen leuke dingen te doen door sport, spel en andere activiteiten, zoals muziek, dans en drama.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648