Familie Nyiraminani


Nyiraminani
Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Odeth is een alleenstaande moeder met twee dochters. Clementine zit in groep 5 van de basisschool en Diane in groep 1. Hun vader is bij het gezin weggegaan en opnieuw getrouwd. Odeth heeft een klein stuk land waarop ze gewassen verbouwt voor consumptie, maar de grond is onvruchtbaar, omdat het jarenlang te veel is gebruikt.

De opbrengst van het land is laag en om in de behoeften van het gezin te voorzien, werkt Odeth ook als dagloner. Daarvoor krijgt ze dagelijks ongeveer 700 Rwandese Frank (omgerekend ongeveer 87 eurocent). Ze kan de zorgverzekering voor haar en haar kinderen niet betalen en daarom hebben ze moeilijk toegang tot medische zorg. Ook het schoolgeld en -materialen zorgt voor problemen, net als het voedseltekort waar het gezin mee te maken heeft.

Hoe helpt het programma?
Door het programma kan moeder Odeth zich aansluiten bij een zelfhulpgroep. Daarin leert ze ondernemingsvaardigheden en kan ze genoeg geld sparen om een lening af te sluiten bij de groep. Door een klein bedrijf te beginnen, kan ze in de basisbehoeften van haar gezin voorzien. Clementine en Diane kunnen zich aansluiten bij een kindergroep, waar ze hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen door middel van spel, sport en andere kunst.

Wat kun jij doen?
Als jij het gezin van Odeth sponsort, help je niet alleen haar familie, maar het hele dorp om uit de armoede te groeien. Word sponsor!
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648