Familie Nyirabagenzi


Nyirabagenzi
Hoe ziet het gezin eruit?
Fatuma is alleenstaande moeder van twee dochters, een nichtje en twee kleinzonen. Drie van hen gaan naar school, maar de kleinste kleinzoon is nog te klein. Lydie en Janviere, de dochters, hebben een fysieke beperking. Rehema is een nicht van Fatuma en moest stoppen met school, omdat ze het schoolgeld niet kon betalen. Het gezin woont in het Rwamagana-district in Rwanda. Ze hebben een klein stuk land waarop ze gewassen verbouwen voor consumptie. Ook hebben ze een eigen huis.

Het gezin van Fatuma kan twee keer per dag eten. Ze kunnen helaas geen zorgverzekering, schoolgeld of gebalanceerde maaltijden betalen. Ze houden namelijk geen deel van de oogst over om te verkopen. Om toch wat geld te verdienen, werkt moeder als dagloner in het dorp. Daar verdient ze ongeveer 1 euro per dag mee, wat erg weinig is.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Het programma zorgt ervoor dat Fatuma zich aan kan sluiten bij een zelfhulpgroep, waarin ze belangrijke vaardigheden leert. Ze leert naast sparen en lenen ook de basisvaardigheden om een bedrijf te starten. Met een kleine lening van de groep kan ze een klein bedrijf beginnen en op een andere manier inkomen verdienen. Ook leert ze hoe ze gebruik kan maken van moderne landbouwmethoden. Daarnaast krijgt ze door het programma een kleine veestapel, waardoor ze mest krijgt voor haar land. Op die manier kan ze beter voor haar gezin zorgen en medische zorg en schoolgeld betalen voor haar kinderen. Rehema mag een vaktraining doen, waardoor ze goede vaardigheden leert en straks beter een baan kan vinden. De andere kinderen kunnen lid worden van kindergroepen, waarin ze trainingen krijgen over kinderrechten, hygiëne en ziektepreventie. Daarnaast leren ze door sport en spel hun talenten te ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648