Familie Nteziryayo


Nteziryayo
Sponsor familie Nteziryayo

Sylvestre en Delphine zijn de ouders van zes kinderen: drie dochters en drie zonen. De oudste twee dochters zijn gestopt met zijn school, zonen Cedrick en Fabrice gaan wel naar school. De jongste twee zijn nog te jong om naar school te gaan, want er is geen kleuterschool in de buurt. Het gezin leeft van de landbouw en heeft een stuk land en een klein huis. Niet alle kinderen waren thuis toen de foto werd gemaakt.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Het gezin van Sylvestre is arm, mede door het gebruik van verouderde landbouwmethoden. Sylvestre en Delphine hebben een groot stuk land, waarmee ze in theorie goed voor hun kinderen zouden moeten kunnen zorgen, maar de realiteit is anders. Zelfs voldoende eten krijgen is moeilijk en de jongste twee kinderen zijn ondervoed. De jongens die naar school gaan, vinden het lastig om daar goed te presteren en zijn vaak afwezig. De gezinsleden hebben geen medische verzekering, ondanks dat ze in een gebied leven waar malaria veel voorkomt. Dat zorgt voor dagelijkse reële gezondheidsrisico’s.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin op verschillende manieren. Zo kunnen Sylvestre en Delphine lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Nteziryayo

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648