Familie Ntawusigumwansi


Ntawusigumwansi
Nathanael en Livanie wonen met hun gezin in het zuiden van Burundi. Nathanael is boer en samen zorgen ze voor negen kinderen: vijf dochters en vier zonen. De twee oudste dochters komen uit het eerdere huwelijk van Nathanael: zijn eerste vrouw overleed in 1990 aan malaria. Daarna is hij met Livanie getrouwd, met wie hij nog eens zeven kinderen kreeg. Gelukkig kunnen ze allemaal naar school, al is het erg moeilijk om voor schoolmaterialen te zorgen. De kinderen doen het goed op school. Alice en Nadine, de twee oudste dochters, waren er niet bij op het moment dat de foto werd genomen.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Nathanael verbouwt bonen, zoete aardappelen en mais op een klein stuk land, maar het levert niet voldoende op voor het gezin om van te eten en te verkopen. Dat komt doordat de grond onvruchtbaar is. Eerder verbouwde hij ook bananen, maar de bomen zijn geïnfecteerd geraakt en leveren geen fruit meer op. Het gezin heeft geen geld om kunstmest te kopen en daarom eten ze vaak maar één of soms twee keer per dag. Daarnaast zijn veel kinderen ziek van malaria, doordat ze geen klamboes kunnen betalen tegen de muggen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Sinds het gezin van Nathanael lid is van een zelfhulpgroep, kunnen ze elke week een klein bedrag sparen. Door samen met de groep te sparen heeft Nathanael toegang tot mest voor een gereduceerde prijs, dankzij de samenwerking tussen het project en de verkopers. Op die manier levert de oogst meer op. Zo krijgt hij meer voedsel en kan hij zijn gezin beter te eten geven. Ook kunnen de leden van de groep om een lening vragen. Nathanael is van plan een lening af te sluiten om de schoolmaterialen van zijn kinderen te betalen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648