Familie Nsengumuremyi


Nsengumuremyi
Tharcisse en Felicite wonen met hun twee dochters en het zusje van Tharcisse in een klein lemen huis in het Rusizi-district. Het gezin heeft geen eigen stuk land en daarom verbouwen ze gewassen op grond die ze huren. Helaas kunnen ze de huur van deze grond moeilijk betalen.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Ondanks dat ouders Tharcisse en Felicite hard werken om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien, is er toch te weinig voedsel. Ook kunnen ze geen medische zorg betalen voor het hele gezin. Daarom is het erg moeilijk om toegang te krijgen tot medische hulpverlening op het moment dat er een noodgeval is.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Tharcisse en Felicite op verschillende manieren. Zo kunnen ze lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648