Familie Nkurikiyumukiza


Nkurikiyumukiza
Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Jean Pierre en Godelive wonen in het Bugesera-district met hun drie kinderen. Ze hebben een klein lemen huis en een stuk grond waarop ze groenten verbouwen voor consumptie. Ook werken ze als dagloner bij, maar dit levert weinig op: ongeveer 800 Rwandese Frank per dag (bijna 1 euro).

Het gezin kan zich elke dag maar één maaltijd veroorloven en daardoor loopt de ontwikkeling en groei van de kinderen achter. Ook hebben ze niet genoeg kleding en kunnen ze geen schooluniform en andere materialen kopen voor Fabrice, waardoor hij niet altijd naar school kan.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door het programma kan Godelive lid worden van een zelfhulpgroep, waar ze training krijgt en leert over ondernemingsvaardigheden. Zo leert ze hoe ze zelf een bedrijf kan starten en wat verschillende strategieën zijn om te sparen. Ook kan ze bij de groep een lening afsluiten, waarmee ze haar eigen bedrijf kan beginnen. Wanneer ze daarmee meer inkomen verdient, kan ze het schoolgeld betalen voor haar kinderen en andere problemen oplossen. De kinderen mogen meedoen in kindergroepen, waar ze verschillende vaardigheden leren door sport, spel en drama. Ook kunnen ze hun talenten ontdekken en ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648