Nishu


Nishu
Nishu woont met haar ouders en zusje in het Khunti-district (India). Ze gaat naar de kleuterschool in haar dorp en speelt graag verstoppertje met haar vrienden en vriendinnen in de buurt van haar huis. Haar lievelingseten is kip met rijst. Als het kon, zou Nishu graag in de lucht willen vliegen als een vlinder. Ze droomt ervan om later lerares te worden.

Hoe ziet het leven van Nishu eruit?
De vader van Nishu is dagloner en haar moeder is huisvrouw. Hun enige inkomstenbron is afkomstig van het werk dat ze doen op het land van anderen, maar dat is niet voldoende om in de basisbehoeften van het gezin te voorzien. Zelfs als moeder ook meewerkt, komen ze vaak tekort. In het dorp is geen schoon drinkwater en er zijn geen sanitaire voorzieningen, waardoor veel kinderen ziek worden. Ook zijn er geen goede wegen en in het regenseizoen zijn de wegen zó modderig dat de kinderen niet naar school kunnen. Er is geen elektriciteitsverbinding naar het huis van Nishu en dat maakt het lastig voor haar om in de avonden haar huiswerk te kunnen maken. Het gezin heeft veel moeite om rond te komen.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt het gezin van Nishu op verschillende manieren. Zo kunnen haar ouders lid worden van een zelfhulpgroep in het dorp op het gebied van landbouw of veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. Nishu kan meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs haar talenten kan ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648