Nisha


Nisha
Nisha woont met haar ouders broer en zus in een klein lemen huis in het Purnea-district in India. Ze gaat naar de kleuterschool in het dorp. Ze speelt graag verstoppertje met haar vriendinnen rondom het huis. Ze is gek op chocola en deelt het ook met haar vriendinnen. Haar favoriete eten is rijst met ei.

Hoe ziet het leven van Nisha eruit?
Nisha’s vader is dagloner en haar moeder is huisvrouw. Ze hebben geen vast inkomen en daardoor heeft het gezin moeite om rond te komen. Nisha’s dorp ligt in een overstromingsgevoelig gebied. Tijdens een overstroming kunnen haar ouders niet werken en moeten alle bewoners het dorp verlaten. Gedurende die tijd is er een gebrek aan hygiëne door een tekort aan schoon drinkwater en sanitaire voorzieningen. Er is geen elektriciteit waardoor de kinderen ’s avonds geen boeken kunnen lezen. Ook is er geen medisch centrum in het dorp en kunnen ze geen medische zorg krijgen in geval van nood.

Hoe helpt het programma?
Dankzij ons programma krijgen de ouders van Nisha de mogelijkheid om op verschillende manieren inkomen te verdienen. Ze leren bijvoorbeeld hun gewassen te bewerken en krijgen training in de manieren waarop ze hun groente het beste kunnen verkopen. Daardoor krijgt het gezin meer inkomen en kunnen de ouders beter voor hun kinderen zorgen. Daarnaast krijgen ze verschillende trainingen op het gebied van kinderrechten, water en hygiëne. Ook is er in het programma aandacht voor de ontwikkeling van de jongste kinderen. Daarvoor worden gezondheidswerkers aangesteld en opgeleid en wordt de ontwikkeling van kinderen door commissieleden in de gaten gehouden en waar nodig bijgestuurd. In de kindergroepen leren Nisha en andere kinderen over kinderrechten en leiderschap en kunnen ze hun talenten ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648