Familie Nigendako


Nigendako
Hoe ziet het gezin eruit?
Elias en Léocadie zijn samen ouders van vier kinderen, zoons Eric, Egide, Jean Marie en dochter Fabiola. Een van zijn zoons was niet aanwezig toen de familiefoto gemaakt werd. Behalve zoon Egide gaan alle kinderen naar school. Egide heeft een verstandelijke beperking waardoor het voor hem helaas niet meer mogelijk is om naar school te gaan. 

Hoe ziet hun leven eruit?
Elias werkt hard op zijn kleine stukje land om groenten te verbouwen. Helaas is de grond onvruchtbaar en de oogst van mais, bonen en bananen is klein. De familie eet vaak maar één keer per dag, hooguit twee keer als de oogst goed is. De familie heeft geen toegang tot schoon drinkwater en door het drinken van vervuild water zijn de kinderen vaak ziek. Omdat er geen muggennetten gekocht kunnen worden, hebben de kinderen regelmatig malaria.

Hoe helpt ons programma?
Dankzij het programma kan Elias meedoen aan een zelfhulpgroep. Hier kan hij een lening afsluiten waarmee goede landbouwmaterialen gekocht kunnen worden. Zo wordt de oogst groter en kan het gezin vaker eten. Ook wordt dankzij het programma de toegang tot onderwijs verbeterd, zodat alle kinderen van het gezin naar school kunnen gaan. Daarnaast krijgt de familie training in het zuiveren van vervuild drinkwater zodat de kinderen minder vaak ziek zijn. Zo kan het gezin stap voor stap uit armoede groeien en krijgen ze een kansrijke toekomst! Sponsor jij de familie Nigendako?
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648