Familie Nibayubahe


Nibayubahe
Sponsor familie Nibayubahe

Het gezin Nibayubahe bestaat uit ouders Elie en Josélyne, zoon Nicole en dochter Greta. De kinderen gaan gelukkig allebei naar school. Elie kon er op de dag van de foto niet bij zijn, omdat hij buiten het dorp aan het werk was en Nicole was op dat moment op school.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Elie verbouwt bonen, zoete aardappelen, bananen, aardappelen en mais op een klein stuk land. Helaas levert dat niet genoeg op voor de familie om te verkopen, vanwege de onvruchtbaarheid van het land. Erosie maakt het voor hen moeilijk om een goede oogst te krijgen. Om erosie te voorkomen, zijn er landbouwexperts die uitleggen op welke manier het land beter verbouwd kan worden. Om de vruchtbaarheid van de grond te verbeteren, moet Elie mest hebben. Helaas is dat erg duur en heeft hij maar één koe en die levert weinig op. Daardoor kan hij zijn gezin vaak maar van één of twee maaltijden voorzien, afhankelijk van het seizoen. Het gezin gebruikt onveilig water uit een rivier, waardoor de kinderen vaak last hebben van wormen. Ook hebben ze soms oogproblemen. Elie werkt ook als buschauffeur om meer inkomen te verdienen en te kunnen zorgen voor zijn gezin.

Hoe helpt ons programma?
Sinds het gezin van Elie lid is van een zelfhulpgroep, kan hij elke week een klein bedrag sparen. Daarmee kan hij een lening afsluiten bij de groep om mest te kopen. Gelukkig kan dat met korting, omdat de zelfhulpgroep gelinkt is aan verkopers. Ook wil hij met de lening de oogproblemen van zijn kinderen aanpakken. Het project werkt samen met de lokale overheid om water en hygiëne te benadrukken in het gebied, onder andere door toiletten te maken. Ook wordt er gezorgd voor waterzuiveringsinstallaties in het dorp. Zo profiteert het gezin van deze samenwerking. Ook leren ze hoe ze op een goede manier hun handen kunnen wassen en hygiënisch kunnen leven.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Nibayubahe

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648