Familie Ndereyimana


Ndereyimana
Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Juvenal en Celine wonen in Bugesera (Rwanda) met hun vier kinderen. Ze hebben een klein stuk grond dat ze gebruiken om gewassen op te verbouwen voor consumptie. Ook werken ze als dagloners bij om extra inkomen te verdienen.

De oogst van het gezin is niet genoeg om van te eten tot het volgende oogstseizoen begint. Daardoor hebben ze lange periodes van voedseltekort. Ook is het moeilijk om toegang te krijgen tot medische zorg en om voldoende kleding te hebben. Juvenal en Celine hebben namelijk niet genoeg geld om een zorgverzekering te betalen, terwijl zoon Desire wel veel behandelingen nodig heeft vanwege zijn beperking. Daarnaast hebben de kinderen niet genoeg schoolmaterialen, waardoor ze op school minder goed presteren. De klassen waarin ze zitten past niet bij hun leeftijd.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Door het programma wordt Celine aangemoedigd zich aan te sluiten bij een zelfhulpgroep, waar ze training krijgt en ondernemeningsvaardigheden leert, zoals sparen, lenen en een klein bedrijf beginnen. Daarmee kan ze haar eigen bedrijf opstarten en meer inkomen verdienen. Op die manier loopt het gezin tegen steeds minder problemen aan. Ook de kinderen profiteren van het programma: ze kunnen in kindergroepen meedoen en leren dan verschillende vaardigheden door samen te spelen en sporten. Ook kunnen ze zo hun talenten ontwikkelen.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648