Familie Ndayisabye


Ndayisabye
Elias en Francine zijn getrouwd en hebben samen een gezin van zes kinderen. Vier kinderen gaan naar school en de oudste, Benitha, is boer, net als haar ouders. De jongste dochter, Grace, gaat naar de kleuterschool en kleinzoon Aime is nog te jong om naar school te gaan. Het gezin woont in een klein lemen huis in het Rusizi-district in Rwanda.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Het gezin van Elias en Francine heeft een klein stuk land dat ze gebruiken om gewassen te verbouwen. In de bodem zitten veel zure stoffen, waardoor gewassen niet goed groeien. Daardoor levert de oogst maar weinig op en dit heeft veel gevolgen voor het gezin. De kinderen gaan bijvoorbeeld naar school met een hongerig gevoel en daardoor kunnen ze zich niet goed concentreren. Een ander probleem is de medische zorgverzekering, omdat ze die niet kunnen betalen. Dat levert veel moeite op wanneer iemand ziek raakt, want de medische kosten zijn erg hoog.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Ons programma helpt Francine doordat ze zich kan aansluiten bij een zelfhulpgroep. Daarin leert ze over sparen, lenen en het opzetten van een klein bedrijf. Zo kan ze haar eigen bedrijf starten en met de winst kan ze haar gezin onderhouden. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep. Daarin leren ze verschillende vaardigheden, zoals samenwerken, en krijgen ze les over bijvoorbeeld kinderrechten.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648