Familie Ndayisaba


Ndayisaba
Salvator is een boer uit Zuid-Burundi en heeft elke dag met dezelfde moeilijke werkelijkheid te maken. Hij en zijn vrouw Claudine hebben zeven kinderen voor wie ze elke dag moeten zorgen: vier zonen en drie dochters. Gelukkig kunnen ze allemaal naar school, al is het kopen van schoolmaterialen niet gemakkelijk. Drie kinderen waren afwezig bij het maken van de foto.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
Salvator verbouwt bonen, cassave, mais en bananen op een klein stuk land, maar het is niet genoeg voor consumptie en verkoop voor het gezin. Hij zou eigenlijk mest moeten gebruiken om het land vruchtbaarder te maken, maar dit is duur en hij kan zich dit niet veroorloven. De konijnen die hij heeft, helpen helaas niet mee. Daardoor eet het gezin vaak maar één keer per dag en soms twee keer. Ook hebben ze geen schoon drinkwater: ze gebruiken het water uit een rivier en hebben geen mogelijkheid het eerst te zuiveren. Daardoor hebben veel kinderen last van ziektes als wormen en diarree. Ook lijden ze aan malaria: er is geen geld voor klamboes. Om de medische behandeling van de kinderen te betalen, moeten de ouders geld lenen, omdat ze geen zorgverzekering hebben en de behandelingen erg duur zijn.

Hoe helpt het programma van Red een Kind?
Salvator en Claudine zijn lid geworden van een zelfhulpgroep, waarin ze elke week een beetje geld sparen. Daarmee kunnen ze voor een betere prijs kunstmest kopen dankzij de samenwerking tussen de groep en de leverancier. Op die manier krijgen ze meer oogst en kunnen ze meer eten. Ook kunnen ze in de groep een lening vragen. Daarmee wil Salvator een zorgverzekering afsluiten voor zijn gezin, klamboes kopen en schoolmaterialen aanschaffen. Door te lobbyen heeft het programma het voor elkaar gekregen dat de lokale overheid gaat investeren in hygiënefaciliteiten, waardoor het gezin leert hoe ze water kunnen zuiveren. Zo worden de kinderen minder snel ziek.
Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648