Familie Ndahimana


Ndahimana
Sponsor familie Ndahimana

Louis en Beathe zijn de ouders van 4 kinderen. Zij hebben twee dochters en twee soons. De kinderen gaan naar school, alleen de jongste is nog thuis, ze is nog te jong om naar school te gaan. De familie woont in het Rwamagana district. Samen wonen zij in een klein huis en ze hebben klein stukje land. Louis was aan het werk toen de foto werd genomen.

Hoe ziet het leven van het gezin eruit?
De familie heeft een klein stukje land, wat zij zelf gebruiken voor het verbouwen van groente. De opbrengst hiervan is klein, zodat het moeilijk is om hier voldoende voedsel uit te halen om het gezin te voeden. Louis en Beathe proberen met extra werk in de bouw en als kleermaker extra geld te verdienen. Beathe doet haar best om het gezin gezonde maaltijden voor te zetten. Ze hebben ook geen zorgverzekering, waardoor het lastig is om een beroep op goede zorg te doen.

Hoe helpt het programma van Red een kind?
Beathe neemt deel aan de zelf hulp groepen van het programma in het dorp op het gebied van landbouw en veeteelt. Ook krijgen ze ondersteuning om door middel van sparen en lenen een klein bedrijf te starten, waarmee ze hun gezinsinkomen kunnen vergroten. De kinderen kunnen meedoen in een kindergroep, waar ze spelenderwijs hun talenten kunnen ontdekken en ontwikkelen. Ook leren de kinderen in de kindergroep over kinderrechten en het belang van spelen.

Delen?

Uw hulp is hard nodig

Help mee en maak het verschil!

Sponsor familie Ndahimana

Heeft u nog vragen?
Wij helpen u graag.

Neem contact op met Red een Kind Stuur een e-mail (038) 460 4648